Lagere winst Chrysler

NEW YORK, 24 JAN. Chrysler heeft de nettowinst in het laatste kwartaal van 1997 zien dalen van 1,09 miljard dollar tot 792 miljoen dollar. Het concern kwam gisteren als eerste van de drie grote Amerikaanse autoproducenten met de resultaten. General Motors volgt maandag en Ford woensdag.

De cijfers zijn exclusief eenmalige posten. Worden die wel meegerekend, dan ging de winst omhoog van 807 miljoen dollar tot 852 miljoen dollar. Analisten waren al met al zeker niet teleurgesteld, mede omdat Chrysler de vooruitzichten voor dit jaar “positief” noemde.

Over het hele jaar verminderde de winst exclusief eenmalige posten van 3,88 tot 3,13 miljard dollar. Met buitengewone posten was er een daling van 3,53 tot 2,8 miljard dollar. De omzet groeide in het vierde kwartaal van 16,2 tot 17,5 miljard dollar, maar daalde over het hele jaar van 61,4 tot 61,1 miljard dollar. De autoverkoop verminderde vorig jaar met 2,7 procent tot 2,88 miljoen stuks. (KRF,ANP)