Groningen

Op bijzondere wijze (ik bedoel de rellen in Groningen met alles wat er na kwam) is de formele en materiële kant van het rapport-Bakkenist wat ondergesneeuwd.

Het was bedoeld om helderheid te geven over wie nu precies fouten had gemaakt in de affaire-Lancee. Zeer nadrukkelijk partij daarbij, c.q. mede verantwoordelijk was en is de procureur-generaal in Leeuwarden. Art. 19 van de Politiewet is daar duidelijk over. Dan verbaast het mij zeer dat naast de betrokkenheid van de procureur-generaal bij het onderzoeksbureau hij ook inzage heeft gehad in een concept van het rapporten daarop commentaar heeft kunnen leveren. Volgens eigen zeggen heeft hij een aantal van zijn aanbevelingen in het definitieve rapport teruggevonden. Hij hoorde naar mijn smaak lijdend voorwerp te zijn en geen meewerkend voorwerp in het onderzoek.