Doden bij bomaanslag Algiers

ALGIERS, 24 JAN. Bij een bomaanslag in de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn volgens getuigen ten minste drie mensen, onder wie de twee mannen die de bom droegen, om het leven gekomen. De aanslag gebeurde bij een busstation. De bom ontplofte vlak voordat de beide mannen de bus wilden instapten. Er vielen ook een onbekend aantal gewonden. Bij een andere bomaanslag, in Blida ten zuiden van Algiers viel ten minste één dode.

Sinds het begin van de vastenmaand ramadan op 30 december zijn er in Algerije naar schatting al meer dan 1.200 doden gevallen bij aanslagen. De regering legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij extremistische moslims. De meeste doden vielen de afgelopen maand in de provincie, maar het geweld lijkt zich nu naar Algiers te verplaatsen. In vier dagen werden daar al acht bomaanslagen gepleegd, waarbij dertien doden vielen en 70 mensen gewond raakten. (AFP, Reuters)