Bokser Smulders maakt in maart rentree in ring

EINDHOVEN, 24 JAN. Bokser Eddy Smulders blijft actief. De 34-jarige Eindhovenaar wil in maart tijdens een profgala in Duitsland zijn rentree maken. Hij richt zich voorlopig op het cruisergewicht, een paar kilo hoger dan zijn vertrouwde halfzwaargewicht. “Het is voor mij nog te vroeg om afscheid te nemen. Bovendien kan ik niets anders dan boksen”, zegt Smulders die inmiddels de training weer heeft hervat.

Fast Eddy vocht in september van het vorig jaar om de vacante WBA-wereldtitel. Hij verloor in Aken met knock-out van de Amerikaan Lou del Valle. Daarna kreeg hij van verschillende mensen het advies een punt achter zijn loopbaan te zetten. Smulders twijfelde lang, maar gaat nu toch door. Hij werkt in een Rotterdamse sportschool aan zijn conditie. Een trainer heeft hij nog niet gevonden. Zijn vroegere begeleider Hennie Thoonen hield het na de nederlaag voor gezien.

Smulders, die in zijn roerige profcarrière 34 keer won en twee keer verloor, gaat er vanuit dat hij niets meer te maken zal krijgen met zijn manager Henk Ruhling die nog wel een doorlopend contract met de bokser heeft. “Maar hij heeft nergens meer recht op”, vindt Smulders. “Hij heeft door de jaren heen al genoeg aan mij verdiend. Ik heb nu een Luxemburgse licentie en een Luxemburgse manager.”

Smulders is ook nog in afwachting van de uitspraak van het hoger beroep dat hij heeft aangetekend tegen zijn veroordeling wegens mishandeling van een inbreker. De rechter in Den Bosch legde de bokser een jaar geleden twee maanden celstraf op, waarvan één voorwaardelijk. Komende dinsdag dient het beroep. (ANP)