Website

De Amerikaanse marine officier T. McVeigh wordt na 17 dienstjarenwaarschijnlijk uit het leger ontslagen omdat hij online, in zijn persoonlijk profiel bij zijn provider America OnLine, heeft aangegeven homo te zijn. Volgens het 'don't ask, don't tell'-beleid inzake homoseksualiteit heeft McVeigh gezegd dat hij homo is, wat genoeg is voor ontslag. De ontslagprocedure is in gang gezet.

Op McVeighs homepage (www.geocities.com/ Pentagon/9241) en bij PlanetOut (www.planetout.com) is meer over de zaak te lezen.

. Reunion (Jerry Schatzberg, 1989, VS/Fr/W-Dtsl/Eng). Door Harold Pinter geschreven, nauwkeurige bewerking van Fred Uhlmans indrukwekkende novelle over de vriendschap tussen twee jongens in het Duitsland van 1932, vlak voor Hitler aan de macht kwam: een charmante telg uit oud adellijk geslacht (Samuel West) en de intelligente zoon van een geassimileerde joodse arts (Christien Anholt). Verteld vanuit perspectief van 70-jarige Jason Robards. TV10, 20.50-22.40u.