Tamarine Tanusgarn

Tamarine Tanusugarn draait al een tijdje mee in het vrouwentennis, maar pas vanochtend deed de 20-jarige tennisster uit Thailand van zich spreken. In twee sets (6-0 en 6-2) vernederde de nummer 44 van de wereldranglijst de onthutsend zwakke Iva Majoli en bereikte ze voor het eerst de vierde ronde van een grandslamtoernooi. “Maar dit jaar concentreer ik me vooral op de Aziatische Spelen, daar wil ik een gouden medaille winnen.”

Met harde, diep geslagen groundstrokes stuurde Tanusugarn de Kroatische kampioene van Roland Garros van links naar rechts over baan 3 op Melbourne Park. Hoewel de licht geblesseerde Majoli geen schim was van de speelster die eerder haar 15-jarige landgenote Lucic had uitgeschakeld, imponeerde Tanusugarn met haar kopie van het spel van Monica Seles. Maar of ze nu furore had gemaakt in Thailand? Die vraag begreep de matig Engels sprekende tennisster niet. “Ja, vrouwen kunnen ook sterk zijn”, antwoordde ze, onder hilariteit.