PROCES 3

De voormalige Franse filmster Brigitte Bardot (62) is opnieuw veroordeeld wegens het maken van racistische opmerkingen. In haar niet aflatende strijd voor de rechten van het dier, beledigt ze regelmatig haar islamitische landgenoten.

Bij haar recente aanval op het islamitische Aid-El-Kebir-feest, waarbij schapen en geiten de keel wordt doorgesneden, schreef Bardot in een blad dat islamieten een 'manie voor het doorsnijden van kelen' hebben. Zij verwees naar de gebeurtenissen in Algerije, waar moslim-fundamentalisten regelmatig dorpsbewoners de keel afsnijden. “Ze snijden de kelen van onze vrouwen en kinderen door, van onze monniken en ambtenaren , onze toeristen en schapen: ooit zullen ze ook onze keel doorsnijden”, voorspelde Bardot. Daarvoor kreeg ze een boete van ongeveer zevenduizend gulden. In oktober kreeg ze voor iets soortgelijks een boete: ze had gezegd dat de moslims bezig zijn met een 'invasie' van Frankrijk.