PROCES 2

Kort na de uitspraak van de Romeinse rechters werd Jackson opnieuw beschuldigd van plagiaat. Dit keer is het een Bulgaar die vindt dat Jackson een liedje van hem heeft gestolen.

Atanas Atanasov beweert dat Jacksons hit uit 1997, 'Blood on the Dance Floor' (Bloed op de dansvloer), een kopie is van 'Nova Godina' (Nieuw Jaar), een nummer dat Atanosov al in 1981 had opgenomen. “Eerst dacht ik dat ik me vergiste”, zei de Bulgaarse zanger. “Maar de gelijkenis is zo duidelijk dat dit geen toeval kan zijn. Acht noten van mijn liedje zijn praktisch gekopieerd en die maken eigenlijk de melodie ervan uit.”

Atanasov gaat nu in Bulgarije een rechtszaak beginnen waarin hij een uitzendverbod van 'Blood on the Dance Floor' eist en de geldelijke winst vordert die het nummer heeft opgebracht. Ook in de Verenigde Staten wil hij een rechtszaak tegen Michael Jackson beginnen.