PROCES 1

De Italiaanse zanger Al Bano heeft zijn rechtszaak tegen zijn Amerikaanse collega Michael Jackson verloren. In 1992 beschuldigde Bano Jackson van plagiaat.

De Amerikaan zou voor zijn nummer 'Will You Be There' uit 1991 Bano's liedje 'I Cigni di Balaka' (De zwanen van Balaka) hebben gebruikt. Vorig jaar gaf Jackson in Rome toe dat er enige gelijkenis bestond tussen 'Will You Be There' en 'I Cigni di Balaka', maar, zo verweerde de Amerikaanse zanger, dit was 'volledig toevallig'. Een panel van drie Romeinse rechters heeft nu bepaald dat van plagiaat geen sprake is. Al Bano werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten die Jackson en zijn platenmaatschappij Sony hadden gemaakt. “Michael Jackson is opnieuw vrijgesproken, en wij zijn verheugd dat er recht is gedaan”, zei Eve Wagner, de advocaat van Michael Jackson.

    • Paul Steenhuis