Paperbacks

Eerder als hardback besproken in deze krant:

Mona Simpson: A Regular Guy. Vintage, 372 blz. ƒ 28,20

Schrijnend verhaal over Tom Owens, een Amerikaanse business tycoon en allesbehalve regular, en zijn verwaarloosde hippie-dochtertje Jane. 'Simpson lijkt een onuitputtelijke bron van verlatenheid, en ze bezit het vermogen zich te uiten: niemand kan een detail pijnlijker na laten zingen dan zij.' (Sandra Küpfer, 22-11-96)

Anne Michaels: Fugitive Pieces. Bloomsbury, 294 blz. ƒ 31,75

Complexe, veelgelaagde roman over het leven na de holocaust en het belang van herinneringen, aan de hand van de lotgevallen van overlevende Jakob Beer. 'Vooral de eerste twee delen van het boek, die op een subtiel-associatieve manier het leven van Jakob en de erfenis van de oorlog condenseren, zijn roerend. Bovendien heeft Michaels in het algemeen een bijzondere, mysterieus aandoende stijl en een talent voor mooie beelden en sterke beschrijvingen.' (Pieter Steinz, 13-6-97)