Kenneth Starr

Foto: De bijzondere aanklager, Kenneth Starr, gisteren omringd door pers, waar hij nadere uitleg gaf aan de beschuldigingen. Hij beloofde “snel” te handelen en ontekende als republikein zich door politieke motieven te laten leiden. Hillary Clinton reageerde koel en terughoudend gisteren toen zij gevraagd werd naar een reactie op de nieuwe beschuldigingen tegen haar echtgenoot, die zij onmiddellijk in bescherming nam.

“Ik zal niet zeggen dat dit gemakkelijk is voor mij, want het is altijd moeilijk te zien dat iemand die je bewondert en van wie je houdt aangevallen wordt en continue wordt beschuldigd, zoals mijn man.”. Vice-president Al Gore zei te geloven dat Clinton niet schuldig is aan de verdachtmakingen. “De president heeft de beschuldigingen ontkent en ik geloof hem. Hij is niet alleen de president van dit land, hij is bovendien mijn vriend.” De democratische leider in het Huis van Afgevaardigden, Richard Gephart, zei dat “niemand op dit moment conclusies moet trekken”. Volgens Gephart verdient de president dit. Zijn Republikeinse tegenhanger, Newt Gingrich, zei dat Amerikanen “rustig op de feiten moesten wachten”. Clinton zou inmiddels overwegen zelf een uitgebreide persconferentie te geven om speculaties tegen te gaan. Clinton spreekt volgende week zijn State of The Union uit, de jaarlijkse rede van de president van de VS over het gevoerde en te voeren beleid. (Foto Reuters)