Haarlem achter Toneelschuur

HAARLEM, 23 JAN. Het college van burgemeester en wethouders in Haarlem stelt aan de gemeenteraad voor om een nieuwe Toneelschuur te bouwen op een deel van het voormalige Enschedéterrein. De bouw van het nieuwe theater gaat bijna 18 miljoen gulden kosten.

Het ontwerp is getekend door de Haarlemse striptekenaar Joost Swarte. In maart vorig jaar heeft de Toneelschuur de nieuwbouwplannen al gepresenteerd. Nu het gemeentebestuur zich achter het plan heeft geschaard, kan worden gewerkt aan de realiseren van het schetsontwerp.

Voor de bouw moet een deel van de huidige gebouwen op het terrein in de Haarlemse binnenstad worden gesloopt. Ook is sanering van de vervuilde grond noodzakelijk. De nieuwe Toneelschuur is naar verwachting in april 2001 klaar.

Er is nog een tekort van ruim 3 miljoen gulden. Daarvoor heeft de gemeente sponsors benaderd en subsidie gevraagd bij de provincie Noord-Holland.