Aegon mag vertegenwoordiging starten in Peking

Verzekeraar Aegon heeft van de Chinese autoriteiten toestemming gekregen een kantoor te openen in China. Na ING is Aegon daarmee de tweede Nederlandse verzekeraar die de omvangrijke Chinese markt mag verkennen. Het verkopen van verzekeringspolissen in China is nog niet mogelijk. Volgens de Chinese regelgeving duurt het nog zeker twee jaar alvorens het bedrijf een verzekeringslicentie krijgt.

De Chinese markt heeft zich de afgelopen vijftien jaar sterk ontwikkeld. Met name in de grote steden is het verzekeren inmiddels redelijk ingeburgerd. Het platteland omvat nog veel witte plekken. China was in 1995 goed voor een totaal premie-inkomen van 7,4 miljard dollar, waarvan 2,3 miljard dollar in levens- en ruim 5 miljard dollar in schadeverzekeringen.