Ontwerpers willen cultuurpark in Rotterdam

ROTTERDAM, 22 JAN. Rotterdam moet zijn uitstraling als cultuurstad versterken. Daarom pleit een groep ontwerpers en kunstenaars voor de aanleg van een internationaal cultuurpark.

Als mogelijke locaties ziet de groep de Oost-Abtspolder tussen Schiedam en Delft en de Oranjebuitenpolder tussen Maassluis en Hoek van Holland. Het zogenoemde Park voor de 21e eeuw is ontwikkeld door de Stichting Internationaal Kunstambassade Park en wordt binnenkort besproken door de commissie kunstzaken van de gemeente Rotterdam. De stichting werkt al sinds 1993 aan de plannen voor het park, dat tussen de zestien en twintig miljoen gulden gaat kosten.

Het park moet in fases steeds meer vorm krijgen en wordt uiteindelijk 30 hectare groot, aldus intiatiefnemer H. Goan Lim. Het cultuurpark kan met een combinatie van verschillende landschappen, thematuinen en paviljoens, het beeld van Nederland als internationaal distributieland versterken, aldus Goan Lim.

De locatie in de Oost-Abtspolder, op vervuilde grond, heeft de eerste voorkeur van de stichting, met name omdat daar omheen vrij veel handelscentra zijn gevestigd.