'Onbekende soldaat' in VS toch bekend

WASHINGTON, 22 JAN. De onbekende soldaat op de Amerikaanse begraafplaats voor oorlogshelden Arlington in Washington wordt mogelijk opgegraven voor DNA-onderzoek. De zender CBS onthulde begin deze week namelijk dat het waarschijnlijk toch een bekende soldaat betreft. Het zou gaan om de resten van piloot Michael Joseph Blassie, die in 1972 boven Vietnam werd neergehaald. Blassie staat te boek als vermist, hoewel verschillende soldaten zeggen indertijd een identiteitslabel, geld en een uniform bij het lijk te hebben gevonden.

Volgens CBS vermoedt het Pentagon al acht jaar dat het om Blassie gaat. Hij zou op Arlington zijn beland omdat de identificatietechnieken ten tijde van de Vietnamoorlog al zo geavanceerd waren, dat het Pentagon geen andere onbekende soldaat kon vinden. Het lichaam ligt begraven in de tombe van de onbekende soldaat, waarin zich ook ongeïdentificeerde lichamen uit eerdere oorlogen bevinden. (AP)