Van Gaal krijgt veel kritiek in Spaanse media

BARCELONA, 21 JAN. Trainer Louis van Gaal van Barcelona heeft in enkele gezaghebbende Spaanse sportbladen de schuld gekregen van de competitienederlaag tegen Valencia. Barcelona verloor maandag met 4-3, nadat de club een 3-0 voorsprong had genomen. De miljoenenclub leed begin deze maand op vrijwel identieke wijze een nederlaag tegen Salamanca.

De Catalaanse krant Sport noemde de vertoning tegen Valencia 'vernederend, beschamend en lachwekkend'. Het landelijke dagblad ABC weet de nederlagen aan de slechte wissels van Van Gaal. Hij verving aanvallers voor verdedigers en verspeelde daardoor een ruime voorsprong, aldus ABC. Volgens El Mundo verkeert Barcelona op de rand van een zenuwinzinking. Op de persconferentie na het duel tegen Valencia vergeleek een Spaanse verslaggever de club met het rampenschip Titanic. “Wilt u eerst vergaan en vervolgens Oscars winnen?” Van Gaal antwoordde gepikeerd: “Ik wil titels winnen, geen Oscars.” (DPA)