Tweede ronde Australian Open

Conchita Martinez is geen schim meer van de tennisster die in 1994 de laatste Wimbledon-finale van Martina Navratilova vergalde door haar eerste en tevens laatste grandslamtitel op te eisen. De 25-jarige Spaanse is behoorlijk uitgedijd en haar repertoire van hoge topspinballen is allang opgeblazen door de aanstormende jeugd.

Toch was Miriam Oremans vanochtend op baan 2 van Melbourne Park voor de vijfde keer in successie geen partij voor de geraffineerd spelende Martinez: 7-5 en 6-2. Oremans kon vandaag in de tweede ronde aanklampen tot 6-5 en deuce in de eerste set. Een dubbele fout en een mislukte volley zetten de toon voor een bedroevende tweede reeks. “Ik heb met negen dubbele fouten zo maar twee games weggegeven”, klaagde Oremans na afloop. Maar ze zweeg over de 33 onnodige fouten, waardoor Martinez de zege in de schoot kreeg geworpen.

Het mannentoernooi nam vanochtend afscheid van Carlos Moya, de finalist van vorig jaar. De als zevende geplaatste Spanjaard verloor verrassend in vier sets (4-6, 6-4, 7-6 en 6-4) van de Australische veteraan Richard Fromberg.