Shell test draadloos betalen

ROTTERDAM, 21 JAN. Shell Nederland werpt binnenkort een nieuw wapen in de strijd om de gunst van de automobilist. De oliemaatschappij begint in februari bij enkele tankstations in Zuid-Holland een proef met draadloos betalen. Afrekenen aan de kassa behoort daarmee tot het verleden.

Automobilisten die aan de proef meedoen krijgen een chip die is bevestigd op de achterruit van hun auto of in een kleine sleutelhanger. De in de pomp bevestigde zender/ontvanger herkent de chip en registreert de hoeveelheid getankte benzine of diesel. Het te betalen bedrag wordt automatisch afgeschreven van bank- of girorekening.

De proef met het systeem, E-go gedoopt, loopt van begin februari tot medio mei op vier Shell-stations, in Rotterdam (Hofplein), Den Haag (Kerkhof & Zn), Rijswijk (Te Werve) en in Reeuwijk langs de A12 tussen Utrecht en Den Haag (De Andel). Met de proef speelt Shell in op de wensen van de klant. Volgens de onderneming vragen automobilisten om meer snelheid en gemak.

Deelnemers aan de proef krijgen de gespaarde Air Miles automatisch bijgeschreven of zegeltjes thuisgestuurd. Ook munten of vouchers voor speciale acties krijgen de deelnemers achteraf thuis in de brievenbus. (ANP)