Ook ING presenteert 'buy back warrants'

Na ABN Amro biedt ook ING de mogelijkheid via een warrant (een soort optie) te speculeren op koerswinsten van bedrijven die eigen aandelen inkopen. De beide 'share buy back call warrants' zijn gebaseerd op een mandje van tien aandelen. De opties, die recht geven op aankoop van het 'mandje', lopen tot 31 januari 2001.

De nieuwe warrants volgen op een onderzoek van ABN Amro waarin de gevolgen worden onderzocht van de inkoop van eigen aandelen door bedrijven. Deze inkoop, die nu nog fiscaal onaantrekkelijk is, zou volgens de bank kunnen leiden tot koersstijgingen van 15 procent. ABN Amro verwacht nog dit jaar een meer fiscaal vriendelijke behandeling van de inkoop van eigen aandelen.

De warrant van ING kost 11 gulden en de belegger heeft er 200 nodig om in aanmerking voor een mandje te komen. De uitoefenprijs van de warrant, het bedrag waartegen het mandje gekocht mag worden, bedraagt bij ING 10.000 gulden, gelijk aan de huidige waarde. Het iets anders samengestelde mandje bij ABN Amro kan in 2001 tegen de huidige waarde van 8.420 gulden worden aangeschaft. De warrant kost bij deze bank 21,30 gulden.