J. Slechte voorzitter stroom-NV

ROTTERDAM, 21 JAN. Ir. J.J. Slechte, tot juli 1997 president-directeur van Shell Nederland en nu gepensioneerd, wordt president-commissaris van het Grootschalig Productiebedrijf voor elektriciteit (GPB). Hij is aangezocht door de vier regionale productiebedrijven die per 1 april opgaan in deze structuurvennootschap.

Jan Slechte (60) gaat een raad van commissarissen van elf leden leiden: zes onafhankelijken, inclusief de voorzitter, en vijf met banden met de stroomsector

Met zijn ervaring op diverse hoge posten bij Shell in het buitenland en gedurende vijf jaar als eerste man van Shell-Nederland geldt Jan Slechte als bij uitstek geschikt voor de begeleiding van en toezicht op een nutsbedrijf dat snel moet omschakelen van het huidige monopolie naar een commerciële onderneming die tot ver over de grenzen moet opereren. Herstructurering, kostenbesparing en personeelsinkrimping zijn prioriteiten.

Slechte is inmiddels begonnen met de werving van de overige tien commissarissen. Zodra de raad is gevormd zal deze voorstellen aan de fusiepartners doen voor benoeming van een raad van bestuur.