Duitse Tornado neergestort

GLÜCKSBURG/RIJSWIJK, 21 JAN. Een Duits Tornado-gevechtsvliegtuig met twee bemanningsleden aan boord is gisteravond neergestort, waarschijnlijk in de Noordzee bij Borkum, het Duitse eiland ten oosten van Rottumeroog.

Een zoektocht naar de inzittenden, die meteen is ingezet, bleef tot nu toe zonder resultaat. Dit heeft de Duitse marine vanochtend meegedeeld. Nederlandse en Duitse marineschepen doen mee aan de reddingsoperatie in de Waddenzee, evenals vliegtuigen en burgerreddingsdiensten.

Het radar- en radiocontact met het toestel, dat na een oefening boven Nederland op de terugweg was naar de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, werd verbroken toen het zich omstreeks 20.00 uur ongeveer ter hoogte van Rottumerplaat bevond. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

In november 1991 stortte een Tornado-straaljager van de Duitse luchtmacht met twee man aan bord neer bij het eiland Vlieland. De inzittenden kwamen om het leven. De straaljager deed mee aan schietoefeningen bij een oefenterrein op Vlieland. (DPA/ANP)