Devaluatie van Braziliaanse munt

BRASILIA, 21 JAN. De Braziliaanse centrale bank heeft de nationale munt, real, feitelijk gedevalueerd met ongeveer zes procent. Dit is het gevolg van het verleggen van de bandbreedte waarbinnen de munt mag fluctueren ten opzichte van de dollar van 1,05 tot 1,14 real per dollar naar 1,12 tot 1,22 real.

Zolang de koers binnen die bandbreedte blijft, is vrije valutahandel toegestaan. Als de koers erbuiten dreigt te komen, grijpt de centrale bank in door interventies door zelf dollars te kopen een lage koers) of aan te bieden. Brazilië heeft een beleid waarbij de real jaarlijks 7,5 devalueert ten opzicht van de dollar, maar sinds de Aziëcrisis staat de munt fors onder druk. (AP)

Openbaarheid van de gemeentelijke besluitvorming: 16 % toegenomen, 9 % afgenomen, 75 % gelijkgebleven