Cook tevreden over Hongkong

HONGKONG, 21 JAN. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Robin Cook, is opgetogen over de manier waarop Peking omgaat met Hongkong, de voormalige Britse kroonkolonie die afgelopen zomer overging in Chinese handen.

Aan het uitgangspunt van 'Een land, Twee systemen' wordt in de praktijk daadwerkelijk gestalte gegeven, aldus Cook voor een lokale radiozender in Hongkong. Minister Cook, als eerste Britse minister op bezoek in Hongkong sinds de overdracht, zei dat Hongkong een uitstekende start heeft gemaakt als onderdeel van China. Volgens hem heeft de regering in Peking het afgelopen halfjaar het bewijs geleverd dat “ze bereid en in staat is” om toezeggingen over de autonomie van Hongkong na te komen en de inwoners hun eigen zaken te laten regelen. (AP, Reuters)