Catharijne Convent verbouwd

UTRECHT, 21 JAN. Het museum Catharijne Convent in Utrecht zal voor acht miljoen gulden worden verbouwd. De hoofdingang van het museum voor christelijke kunst komt aan de Lange Nieuwstraat waardoor het onderkomen beter zal aansluiten bij het zogenoemde Museumkwartier.

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de verbouwing. De architect Hubert-Jan Henket, die ook een paviljoen bouwde aan het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Teylersmuseum in Haarlem verbouwde, heeft de opdracht gekregen.

De renovatie maakt onderdeel uit van de herinrichting van het Museumkwartier, het gebied tussen de Oudegracht, Domplein en Nieuwegracht. Het grootste museum van Utrecht, het Centraal Museum, wordt komend jaar voor ruim dertig miljoen gulden intensief verbouwd.