Winst Wereldhave met 12 procent omhoog

De winst van het beursgenoteerde vastgoedfonds Wereldhave is vorig jaar met 12 procent gestegen van 121,5 miljoen tot 136 miljoen gulden. De winst per aandeel ging omhoog van 7,68 naar 8,28 gulden.

Wereldhave heeft de vastgoedportefeuille in lokale valuta opgewaardeerd met 1,3 procent. Inclusief koersverschillen (vooral de gestegen koersen van het Britse pond en de Amerikaanse dollar speelden een rol) bedroeg de intrinsieke waarde per aandeel eind vorig jaar 108 gulden (voor winstverdeling). Een jaar eerder was dat 101,38 gulden.

Wereldhave heeft eerder deze maand in België toestemming gekregen voor het opzetten van een vastgoed-Bevak. Een Bevak is een beleggingsmaatschappij met vast kapitaal, die veel overeenkomst vertoont met de fiscale beleggingsinstelling in Nederland. In de CVA Wereldhave Belgium SCA brengt het Haagse concern het Belgische vastgoed in, alsmede de Belgische beheersorganisatie. Het aandeel Wereldhave daalde vanochtend op de effectenbeurs met 40 cent.