Sanering verwacht in drogisterijwereld

Dynaretail, de organisatie achter de zelfstandige DA- en Stip-drogisterijen, voorziet een voortgaande sanering in haar sector. “Voor de ongebonden drogist wordt het erop of eronder”, aldus directeur C. Bosma bij gelegenheid van de publicatie van de jaarcijfers van zijn organisatie.

Volgens Bosma geldt voor de meeste ongebonden winkeliers dat zij zich alleen staande kunnen houden als zij zich aansluiten bij een formule-organisatie.

De bij marktleider Dynaretail aangesloten drogisten onder de formulenamen DA, D'Attance en Stip boekten vorig jaar een omzet van 1.003 miljoen gulden tegen 970 miljoen gulden in 1996. Als ook andere van Dynaretail afnemende drogisten worden meegerekend, dat komt de organisatie op een omzet van 1,1 miljard gulden.

De sanering die in de sector gaande is was ook merkbaar bij Dynaretail. De organisatie begon het jaar met 838 formuledrogisten. Twaalf maanden later waren er twaalf minder. Een aantal kleinere DA-ondernemers hield het voor gezien.

Barend & Van Dorp. Met reportages en interviews uit Miami over het Nederlands elftal. RTL4, 21.30-22.30u.