Beursgang TNT/PTT Post mogelijk uitgesteld

Het is onzeker of de TNT/PTT Post Groep nog dit jaar de gang naar de beurs maakt. Het concern sluit niet uit dat er enig uitstel ontstaat door de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Het parlement moet nog de wet aannemen die bedrijven in staat stelt te splitsen zonder fiscale nadelen. Of dat door de verkiezingscampagnes lukt binnen de planning van de TNT/PTT Post Groep, is nog de vraag voor de onderneming. Politieke bezwaren zijn er niet tegen de wet.

De TNT/Post Groep wil in elk geval een beursnotering aanvragen in Amsterdam en New York. Ze onderzoekt of noteringen in Londen en Frankfurt wenselijk zijn. Binnen enkele weken komt daarover duidelijkheid. Het is de eerste beursgenoteerde onderneming ter wereld met wortels in de postbezorging. De groep verhuist in de loop van dit jaar haar hoofdkantoor naar Hoofddorp.

TNT/PTT Post Groep volgt daarmee het voorbeeld van het elektronicaconcern Philips, dat zich in Amsterdam vestigt. Een van de redenen voor Philips om naar Amsterdam te gaan is de aanwezigheid van het nationale vliegveld.

Het vertrek naar Hoofddorp leidt tot het vertrek van enkele tientallen medewerkers uit Den Haag, de vestigingsplaats van het huidige hoofdkantoor van PTT Post. De meeste business units van de postbezorger blijven echter in Den Haag.