Weekend

Mijn Herman heeft de nieuwe Playboy ook gekocht. Om de vrouw van de spruitjeskoning goed te bekijken. Toch zijn dat de minst aantrekkelijke mannen. Mannen die het goed vinden dat hun vrouw bloot bij de benzinepomp gaat liggen. Ik zag het al toen hij vorig jaar gehuldigd werd.

Hier gaat mevrouw Angenent heel erg van profiteren, dacht ik toen. En dat dacht mevrouw Angenent zelf ook. De Emma Bovary van Alphen. Dit was haar kans. En ik zag ook dat hij het allemaal goed zou vinden. De enige manier om haar te behouden.

Mijn Herman gaat niet van haar dromen. Dat heb ik allang gezien. Daar is hij toch weer te kantorig voor. Ik droom wel vaak. En altijd van bekenden. Komende week wordt het ongetwijfeld Marcel Wouda en die blijft wel een week of wat vers. En Barney? Een beetje. Herman zegt dat darters de sukkels van de kroeg zijn. Niemand wil met ze praten en drinken en daarom gaan ze maar een spelletje doen. Zal best. Maar mij heeft hij een van de bloedstollendste uurtjes voor de televisie bezorgd. En wat Barney zo aantrekkelijk maakt? Dat hij het nooit goed zal vinden dat zijn vrouw bloot bij de pomp ligt en door duizenden truckers ver van huis wordt beduimeld in de muffe cabine van hun Scania. Ik denk nog iets veel ergers: Ik denk dat die Henk Angenent er zelfs een beetje op kickt.