Vier dorpelingen gedood bij Luxor

LUXOR, 19 JAN. Vier dorpelingen zijn zaterdag gedood en 25 gewond bij schermutselingen met de Egyptische politie in Qurna, op de westelijke oever van de Nijl in de buurt van Luxor.

Volgens het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken werd de politie, die was ingezet om een ongestoord verloop van de sloop van illegaal gebouwde hutten te verzekeren, door de dorpelingen aangevallen. De autoriteiten proberen al maanden de bewoners van de krotten, die zijn opgetrokken op belangrijke archeologische vindplaatsen, te bewegen naar een voor hen nieuw gebouwde woonplaats te verhuizen. De bewoners weigeren dat echter, omdat ze dan te ver af zitten van archeologische plaatsen - zoals de vallei der koningen - om te kunnen verdienen aan de buitenlandse bezoekers. (AP, AFP)