Titanic wint vier Golden Globes

LOS ANGELES, 19 JAN. De film Titanic over de ondergang van het gelijknamige passagierschip in 1912 is onderscheiden met vier Golden Globe-filmprijzen, waaronder die voor de beste film van het jaar en beste regisseur. De 400 miljoen gulden kostende film van regisseur James Cameron geldt nu als een van de grote kanshebbers voor de Oscars in maart.

As Good As It Gets werd bekroond met de Golden Globe voor de beste komedie. Deze film behaalde verder prijzen voor de beste acteur in een komedie (Jack Nicholson) en beste actrice (Helen Hunt). Peter Fonda kreeg de prijs van beste acteur voor zijn rol als bijenhouder in Ulee's Gold. De Britse actrice Judi Dench won de prijs voor de beste actrice in Mrs Brown. Acteur Burt Reynolds werd met de prijs voor de beste mannelijke bijrol onderscheiden voor zijn comeback in Boogie Nights. Kim Basinger kreeg de Golden Globe voor haar bijrol in L.A. Confidential. (ANP)