SDU valt over internetpagina

De staatsuitgeverij SDU eist de sluiting van een internet-pagina waarop Nederlandse wetsteksten zijn afgebeeld. De uitgever dreigt met een kort geding als de beheerder van de pagina 'www.wetten.nu' niet alle wetsteksten heeft weggehaald. Volgens SDU zou het auteursrecht geschonden worden.

De Legislatio-site is volgens eigen zeggen de grootste internet-site met Nederlandse wetsteksten. De beheerder ervan, P. Bojkovski, had vorige week in een poging het conflict te schikken alle wetsteksten weggehaald waarover SDU zou kunnen vallen. De uitgeverij, die zich de laatste jaren steeds meer richt op het uitgeven van juridische werken, viel vooral over het feit dat de webpagina's ook uittreksels bevatten die afkomstig waren van de SDU. Bojkovski heeft zich inmiddels van juridische hulp voorzien om “mijn rechten te verdedigen en deze site in de lucht te houden”.