Regering Suriname wankelt

PARAMARIBO, 19 JAN. De Surinaamse regering van president Wijdenbosch wankelt nu een groot deel van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) hem niet langer steunt.

Ex-minister van Financiën Motilal Mungra werd gisteren op een bijzonder partijcongres van de BVD benoemd tot partijleider, vormde een nieuw hoofdbestuur en royeerde twee parlementsleden die de regering blijven steunen, te weten Dilip Sardjoe die hem opvolgde als minister van Financiën en parlementsvoorzitter Marijke Djwalapersad. Mungra wil dat de BVD terugkeert naar de 'Nieuw Front'-coalitie, dat tot vorig jaar onder president Venetiaan Suriname regeerde. Vorig jaar trok hij zich terug uit het kabinet van Wijdenbosch uit onvrede over diens financiële beleid. Wijdenbosch kan nu op nog slechts 26 van de 51 zetels in het parlement rekenen.