Overstroming Kenia

Foto: KAMBU - De door overstromingen beschadigde brug over de Kambu-rivier tussen de Keniaanse hoofdstad, Nairobi, en de havenstad Mombasa. Door de zware regenval van de afgelopen is er nauwelijks meer verkeer mogelijk tussen de beide steden. Inmiddels staat er een enorme file op de route tussen beide steden.

De Keniaanse krant Sunday Standard, die een vliegtuig er op stuurde om de situatie langs de weg te bekijken, sprak van een “totale chaos”.

De bemanning in het vliegtuig telde tot Mtito Andei, dat halverwege de beide steden ligt, zeshonderd zware vrachtwagens, honderd bussen en 150 auto's. De Keniaanse televisie toonde gisteren vraaggesprekken met reizigers die zeiden al drie dagen vast te staan in de file. De vliegtuigmaatschappij Kenya Airways liet gisteren weten dat het aantal boekingen voor vluchten van Nairobi naar Mombasa “explosief gestegen” is.

Volgens de Keniaanse politie hebben de overstromingen inmiddels 86 mensenlevens geëist. De Keniaanse regering noemde de overstromingen de ergste in de recente geschiedenis van het land. Vandaag was het even droog in Kenia, maar de metereologische dienst daar gaat er van uit dat het woensdag en donderdag weer hevig zal gaan regenen.

(Foto Reuters)