NATALIE IMBRUGLIA

Natalie Imbruglia: Left Of The Middle (BMG 74321 544412)

Of ze nu Anouk of Meredith Brooks heten, in het afgelopen jaar heeft elke platenmaatschappij geprobeerd een eigen Alanis Morissette binnen te halen. Hoewel ze wat liever oogt dan voornoemde rockdames, ontkomt ook de 22-jarige Australische soap-actrice Natalie Imbruglia niet aan het voorspelbare stramien. Haar hit Torn is een indringend radioplaatje, dat hoge verwachtingen wekte voor het bijbehorende album Left Of The Middle. De titel is een enigma, want Imbruglia onderscheidt zich juist door de gladde, middle of the road-achtige popmuziek waarin ze haar bekentenisteksten verwerkt.

Ze is verscheurd door de liefde, zingt ze in Torn. Opvallend genoeg werd uitgerekend dit persoonlijk klinkende liedje bedacht door haar van Duran Duran bekende producer Phil Tornalley, terwijl Imbruglia bijna alle andere teksten zelf schreef. Los van het triphop-achtige Leave me Alone en het wel heel erg van Alanis Morissette afgekeken Intuition levert dat een cd op met prettige kauwgomballenrock, die nergens het niveau meer haalt van de hitsingle. Ontsla die producer, want het is schandalig hoe de prachtige slide-gitaarsolo aan het eind van Torn wordt weggedraaid.