Muzikant overlijdt in volle bus na steekpartij

WIERINGERWERF, 19 JAN. Een 24-jarige man uit het Friese plaatsje Moddergat is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een passagiersbus overleden aan de verwondingen die hij kort ervoor had opgelopen bij een steekpartij in Amsterdam. De politie heeft zaterdag een 31-jarige Amsterdammer aangehouden die heeft bekend de Fries met een mes te hebben gestoken.

Het slachtoffer was basgitarist in de groep Gaos, die met vier andere groepen had opgetreden in een voormalige bedrijfsruimte in de Van Hallstraat in Amsterdam. De man overleed in de bus naar huis. Geen enkele van de 28 reizigers - muzikanten en fans - heeft daarvan iets gemerkt.

Toen de muzikanten wilden vertrekken, kregen ze buiten om onbekende reden ruzie met enkele bezoekers, maar die werd snel gesust. Daarop vertrok het gezelschap. De medepassagiers in de bus dachten dat het slachtoffer lag te slapen. Toen hij wel erg stil bleek te zijn, stelde iemand vast dat hij geen polsslag meer had. De man bleek een steekwond in zijn borst te hebben, en te zijn doodgebloed. Het slachtoffer is zonder iets te zeggen de bus ingestapt. De politie onderzoekt de toedracht van het misdrijf.