Milanese clubs lijden gevoelige nederlagen

ROTTERDAM, 19 JAN. De twee voetbalbolwerken in Milaan beleven moeilijke tijden in de Italiaanse competitie. Koploper Internazionale leed gistermiddag een verrassende nederlaag (0-1) in eigen stadion tegen middenmoter Bari. Subtopper AC Milan was kansloos in een bloedstollende confrontatie met Parma (3-1). Landskampioen Juventus profiteerde van de malaise bij de Milanese rivalen en won met 3-1 bij Bologna.

In het regenachtige San Siro-stadion had Inter een groot veldoverwicht tegen Bari. De thuisclub kreeg een paar goede kansen, maar de Braziliaanse sterspeler Ronaldo toonde zich wederom zelfzuchtig. Hij schoot van alle kanten op het vijandelijke doel, ook als een medespeler in een kansrijke positie stond. Doelman Pagliuca was in de slotfase verantwoordelijk voor de tweede thuisnederlaag van Inter. Hij liet een slappe kopbal van de Zuid-Afikaanse international Masinga uit zijn handen glippen.

AC Milan maakte alleen in de beginfase aanspraak op een goed resultaat tegen Parma. Na een half uur creëerde de thuislub een veldoverwicht en veel goede kansen. International Chiesa opende de score voor Parma. Zijn ploeggenoot Dino Baggio zorgde met een wonderschone omhaal (à la Van Basten) voor de 2-0 ruststand. In de tweede helft maakte Kluivert zijn opwachting in de aanval van Milan. De Nederlandse spits zag ploeggenoot Ganz voor de tegentreffer zorgen. Vlak daarna werd de wedstrijd beslist door een schitterend afstandsschot van Chiesa.

Bij Bologna-Juventus was Roberto Baggio de grote afwezige. De voormalige vedette van Fiorentina en Juventus weigerde op de bank plaats te nemen van zijn huidige werkgever. De 30-jarige Baggio had een dag eerder het trainingskamp van Bologna verlaten. Zonder de spelverdeler was de provincieclub kansloos tegen de topclub. Inzaghi en Del Piero waren de doelpuntenmakers voor Juve, dat de achterstand op Inter verkleinde tot een punt.