KLM staakt lijnvlucht op Vietnam

De KLM staakt vanaf 25 maart zijn lijnvlucht op Ho Chi Minh-stad in Vietnam. Dat heeft een plaatselijke vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De twee keer per week uitgevoerde vlucht zou te weinig klanten trekken.

De voornaamste redenen daarvoor zijn tegenvallende buitenlandse investeringen in Vietnam, waardoor het zakelijk verkeer minder groeit dan verwacht. Ho Chi Minh-stad (het voormalige Saigon) is het belangrijkste economische centrum van het land. Verder blijft de toeristenstroom achter bij de verwachtingen.

De KLM begon de lijnvluchten vier jaar geleden. Na maart blijft een verbinding met Vietnam bestaan, maar dan moeten passagiers in Bangkok (Thailand) overstappen. Het kantoor van de luchtvaartmaatschappij in Ho Chi Minh-stad blijft open.