Irina spirlea

Vraag Irina Spirlea naar haar ergste nachtmerries en het moeten haar tennispartijen tegen de zusjes Williams zijn. Op de US Open ontketende de Roemeense een rel door bot tegen Venus Williams op te lopen tijdens hun fascinerende duel in de halve finales en haar tegenstander na afloop in felle bewoordingen (“This fucking Williams”) arrogant gedrag te verwijten. Vanochtend reageerde Spirlea timide op haar sensationele nederlaag tegen de andere Williams, Serena.

Het 16-jarige zusje van Venus versloeg de als zesde geplaatste Spirlea in drie sets (6-7, 6-3 en 6-1) en het resultaat betekent oorlog in de familie. Na haar simpele zege op de Francaise Dechaume-Balleret (6-3 en 6-0) is Venus veroordeeld tot een beladen duel met Serena in de tweede ronde van de Australian Open. “Ik heb Serena en mijzelf altijd als de nummers 1 en 2 van het circuit beschouwd”, zei Venus Williams. “Nu zal voorlopig de hiërarchie in de familie worden vastgesteld.”