Exportprijs weer voor Rieu

HILVERSUM, 19 JAN. Violist André Rieu en het Johann Strauss Orkest krijgen dit jaar opnieuw de Exportprijs van Nederland van de Stichting Conamus. Rieu kreeg de trofee vorig jaar ook al. In 1997 verkocht de muzikant 2,3 miljoen cd's in het buitenland. Het ging om Strauss & Co, Stille Nacht, Wiener Melange en In Concert.

In totaal heeft Rieu tot nu toe 4,5 miljoen cd's aan de man gebracht, waarvan 1,2 miljoen in Nederland. Het werk van de violist wordt in meer dan 25 landen uitgebracht.

De Exportprijs van Nederland is een initiatief van Conamus, de stichting voor de promotie van de Nederlandse muziek. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan artiesten die op opvallende wijze muziek op de markt hebben gebracht in het buitenland. Rieu krijgt zijn onderscheiding tijdens het Harpen Gala, later dit jaar. (ANP)