Beursindex voor Nieuwe Markten

De effectenbeurzen van Amsterdam, Brussel, Frankfurt en Parijs hebben sinds vrijdag een index voor hun zogeheten 'Nieuwe Markten'. Op deze markten staan jonge snelgroeiende ondernemingen genoteerd.

De gezamenlijke index heet Euro.NM All Share Index en geeft aan het einde van een handelsdag een gewogen gemiddelde van de koersen van alle 57 fondsen die op de Nieuwe Markten van de vier deelnemende beurzen staan genoteerd.

Voor de index gold als basis 1000 punten. De eerste indexkoers is berekend op basis van de koersveranderingen van de deelnemende fondsen sinds 30 december 1996. Vrijdag noteerde de Euro.NM-index 1000,86 punten.

De Nieuwe Markten hebben ook ieder een afzonderlijke index gekregen. De Nieuwe Markt van Amsterdam telt slechts vijf fondsen. Parijs heeft er 22, Frankfurt vijftien en Brussel twee.