Weight Watchers

In het Hollands Dagboek mocht mevrouw Elly Kuiper een weekje uit haar leven neerzetten. Dit ook vooral als cursusleidster van de weer uit de as herrezen 'Weight Watchers'. Natuurlijk is het niet leuk als je je baan verliest, omdat de organisatie waarvoor je werkte, niet goed heeft gefunctioneerd.

Alleen is het ook in afslankkringen niet sportief om af te geven op andere, ook goede, manieren om mensen gewicht te doen verliezen. En dat doet zij, naar mijn inzien. Ze geeft fel af op de methode Montignac (zie het verslagje uit de supermarkt!).

Zelf ben ik ook al jaren werkzaam in het afslankcircuit. En er is één ding wat ik in al die jaren geleerd heb: niet iedereen heeft baat bij dezelfde methode. Er zijn mensen die bijvoorbeeld niet met calorieën overweg kunnen, of mensen die inderdaad beter af zijn met 'gescheiden' eten, omdat hun spijsvertering overbelast is, organen hebben die minder goed functioneren, of die dat gewoon prettiger (en lekkerder!) vinden.