Website

Het tweede net van BRTN is onlangs opvallend verjongd. Onder de naam Ketnet zijn elke dag tussen 17 uur en 20 uur programma's voor jongeren tussen 10 en 16 jaar te zien. Een van de vaste onderdelen is Studio.Ket, een nieuwsprogramma van een minuut of tien dat een eigen redactie heeft. Studio.Ket probeert niet, zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Jeugdjournaal, om het reguliere nieuws voor kinderen te vertalen maar gaat uit van de interesses van jeugdige kijkers. Er is dientengevolge veel aandacht voor Internet en school.

Ketnet maakt een frisse en ongedwongen indruk. De website, een co-productie van de VRT (Vlaamse Radio en Televisie) en Planet Internet België, biedt behalve een programmaoverzicht veel achtergrondinformatie, links en interactie tussen programmamakers en surfers. Uit de reacties in het gastenboek blijkt dat ook veel Nederlandse jongeren naar Ketnet kijken. Het programma Kettingzaag, waar elke week een jongere over zijn of haar hobby's en gewoontes wordt 'doorgezaagd', nodigt bezoekers van de website uit om hun mening te geven over het thema van de week.

Nieuwsgierige kijkers kunnen op de site een bezoek brengen aan de verschillende deelredacties van Ketnet, waar de jonge presentatoren (de gemiddelde leeftijd is 22) zichzelf voorstellen. Via Internet roepen ze kijkers op om aan het programma Ket & Co mee te doen. Ket & Co is een programma over het reilen en zeilen van Ketnet. De kijkers horen daar ook bij. Redactionele bijdragen worden afgewisseld met videofragmenten van jongeren over hun relaties of favoriete bands. (www.ketnet.be)

Kindergarten Cop (Ivan Reitman, 1990, VS). Arnold Schwarzenegger speelt min of meer een mens van vlees en bloed in komische thriller. Politieman gaat under cover als kleuterleider. BBC1, 20.15-22.00u.