Stadsdeel Zuidoost

In NRC Handelsblad van 12 januari stond een rijkelijk met citaten gelardeerd profiel van de nieuwe lijsttrekker van de PvdA in stadsdeel Zuidoost-Amsterdam, mevrouw H. Belliot. Dit stadsdeel werd als volgt geïntroduceerd: “een stadsdeel met grote sociaal-economische problemen en een ambtelijk apparaat dat bekend staat om zijn onkunde”.

Uit het artikel wordt niet duidelijk bij wie het ambtelijk apparaat van Zuidoost als zodanig bekend staat. Ik ben in de afgelopen elf jaar als lid van het Dagelijks Bestuur van Zuidoost regelmatig, al of niet terecht, aangesproken over tegenvallende prestaties van het ambtelijk apparaat.

Bij geen enkele gelegenheid ben ik geconfronteerd met het platte, generaliserende en volstrekt onjuiste beeld van het ambtelijk apparaat dat uw redacteur losjes schetst.