Rechtenstudie (2)

Het is gechargeerd om te stellen dat controleurs en adviseurs 80 dagen te studeren hebben (naast de lessen kost zelfstudie ook tijd), maar een dergelijke verkorte cursus zou niet tot de meestertitel moeten leiden.

Er is immers geen sprake van academische vorming, maar van een beroepsopleiding met deflatie van de meestertitel als gevolg. (Bestaat de plicht een scriptie te schrijven?) Kan een universiteit de eisen zelf bijstellen?)

De universiteit is allang geen bolwerk meer van onafhankelijke wetenschap, maar stort zich nu onverhuld (door de overheid gedwongen) als een commerciële organisatie op de markt.

Het is wenselijk dat het ministerie van Financiën enkel de aanvullende opleiding aanmerkt als voorwaarde voor positieverbetering en die van de meestertitel schrapt: dat doet zowel recht aan de op de praktijk gerichte aard van de opleiding als aan de (minimaal) vier jaar studie van alumni.

Wanneer kunnen we een bul gewoon kopen?