Polygram digitaal

AMSTERDAM, 17 JAN. De kans is groot dat de grootste drie platenmaatschappijen ter wereld, Polygram, Bertelsmann en EMI participeren in een digitale dienst van Deutsche Telekom voor directe digitale muziekdistributie. Polygram heeft dit gisteren bevestigd en wil verder alleen kwijt dat de laatste testfase begin maart wordt beëindigd.

Duitse consumenten kunnen binnenkort via de Telekom-dienst T-Online cd's bestellen, die het bedrijf direct digitaal overseint naar hun multimediacomputer. Tot nu toe waagden slechts kleine onafhankelijke platenlabels zich op de digitale snelweg. Met een bereik van een miljoen Duitse gezinnen overvleugelt T-Online alle voorgaande projecten. Grote multinationals wilden aanvankelijk hun vingers niet branden aan digitale distributie van geluidsdragers, bang als ze waren de traditionele platenhandel voor het hoofd te stoten. De verwachting is dat de digitale muziekmarkt snel zal groeien. In 2003 zal deze goed zijn voor een omzet van 1,6 miljard dollar, 7,5 procent van de totale omzet, aldus het Amerikaanse onderzoeksbureau Jupiter. (Reuters, DPA)