Nieuwenhuizen bondscoach van waterpolomannen

NIEUWEGEIN, 17 JAN. Dick Nieuwenhuizen volgt per 1 februari Hans van Zeeland op als bondscoach van de Nederlandse waterpoloploeg. Momenteel is de 40-jarige Nieuwenhuizen werkzaam als trainer van hoofdklasser Brandenburg uit Bilthoven. Van Zeeland nam een half jaar geleden tijdens het EK in Sevilla ontslag bij de zwembond, onder meer uit onvrede over de beperkte financiële armslag van de mannenploeg.

Nieuwenhuizen is oud-speler van HZC/De Robben en speelde zelf in de periode tussen 1975-1984 ongeveer tweehonderd interlands. Afgelopen jaar had hij ook de nationale juniorenploeg tot vijftien jaar onder zijn hoede. Voor de mannenploeg, afwezig bij het WK in Perth, staat dit jaar geen belangrijke toernooien op de agenda. In het najaar van 1999 moet de selectie plaatsing afdwingen voor het EK voor A-landen. Dat zou een eerste stap zijn op weg naar de Olympische Spelen van Sydney.