Nieuw geval van varkenspest in Ravenstein

RAVENSTEIN, 17 JAN. In het Brabantse Ravenstein is gisteren een nieuw geval van varkenspest vastgesteld.

De 185 varkens van het bedrijf waren 's ochtends al afgevoerd, omdat deze onderneming contact had met de boerderij waar de ziekte donderdag was aangetroffen. Het totaal aantal besmette bedrijven bedraagt nu 428. In verband met het laatste geval van pest heeft het ministerie van Landbouw het gebied waarvoor een vervoersverbod geldt, iets uitgebreid. Het ministerie laat dit weekeinde ongeveer 25 andere bedrijven preventief ruimen. Het kan niet zeggen om hoeveel dieren het in totaal gaat. Het is mogelijk dat een aantal van de ondernemingen al geen varkens meer in de stallen heeft staan. Ravenstein ligt in het oorspronkelijke varkenspestgebied. (ANP)