Mannencrèche in winkelcentrum

Vrouwen weten het al vele generaties, maar nu is een Brits winkelcentrum er ook achter: veel mannen houden net als kleine kinderen niet van winkelen. Daarom wil het in aanbouw zijnde Bluewater-winkelcentrum in het Engelse graafschap Kent beginnen met een crèche voor mannen van winkelende vrouwen.

In tegenstelling tot de traditionele crèches gaat de mannenopvang bier, voetbaluitzendingen en videospellen aanbieden. Woordvoerder Nick Thornton hoopt zo “de negatieve punten inzake winkelen bij mannen weg te nemen”. Volgens hem “lijken sommige volwassen mannen erg op kleine kinderen en hebben de meeste echtparen hun eigen anekdotes die dat bewijzen”.

Het idee voor de mannencrèche ontstond toen uit onderzoek bleek dat de helft van de winkelepisodes van stellen eindigt in ruzie. In maart volgend jaar kunnen de eerste bezoekers er terecht.