Helikopter VS stort neer in Bosnië

SARAJEVO, 17 JAN. De televisie van Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië, toonde gisteravond beelden van een Amerikaanse helikopter die neerstortte in de buurt van Srebrenica, onder luid applaus van een menigte Servische Bosniërs. Bij het ongeluk raakten twee Amerikaanse piloten gewond.

De tv-kijkers konden zien dat de helikopter bovengrondse elektriciteitskabels raakte, om zijn as draaide en vervolgens neerkwam achter een groepje bomen, zonder in brand te vliegen. Uit het begeleidende commentaar viel niet op te maken wie de beelden had vastgelegd, maar de cameraman was waarschijnlijk een Bosnische Serviër. Goed te zien was dat een menigte Serviërs toekeek en begon te juichen toen de helikopter de grond raakte. Enkele toeschouwers riepen “Bravo, goed werk” en anderen uitten beledigingen aan het adres van de piloten.

Volgens de Verenigde Naties hebben ongeveer 600 Serviërs vrijdag in Srebrenica hun onvrede geuit over het eerste bezoek van een delegatie Bosnische moslims aan de stad sinds die in 1995 werd veroverd door Servische troepen. (AFP)