Gritsjoek en Platov prolongeren EK-titel

ROTTERDAM, 17 JAN. IJsdansers Patsja Gritsjoek en Evgeni Platov hebben gisteren bij de EK kunstrijden in Milaan opnieuw hun Europese titel geprolongeerd. Voor de derde keer op rij verzekerde het Russische tweetal zich van de gouden medaille. Over drie weken wanneer de Olympische Winterspelen beginnen in Nagano is het duo de uitgesproken favoriet om hun titel te prolongeren.

Dankzij een nagenoeg perfecte vrije oefening passeerden Gritsjoek en Platov gisteren hun landgenoten Anjelika Krilova en Oleg Ovsiannikov, die na het verplichte onderdeel aan kop gingen in het tussenklassement. Dat was mede het gevolg van een val van Platov op het verplichte nummer. Krilova en Ovsiannikov veroverden uiteindelijk het zilver, voor het Franse paar Marina Anissina en Gwendal Peizerat. Voor Gritsjoek en Platov betekende het de 21ste opeenvolgende overwinning in internationaal verband.

Marion Krijgsman kwalificeerde zich voor de finale bij het kunstrijden. In de korte kür kwam de enige Nederlandse deelneemster tot 10,5 punten, in een veld van dertig deelneemsters goed voor de 21ste plaats. De eerste 24 plaatsten zich voor de eindstrijd.

Na de korte kür gaat de Duitse Tanja Szewczenko aan de leiding, voor de Française Surya Bonaly en de Russische Irina Sloetskaja. Vandaag staat de vrije kür op het programma.